Ειρήσθω εν Παρόδω @ Half Note Jazz Club - Mediterranean Jazz

Οι ειρήσθω εν παρόδω παρουσιάζουν την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 στο Half Note, συνθέσεις από τον πρώτο τους προσωπικό δίσκο με τίτλο «οιστρηλασία» καθώς και νεότερες οργανικές τους συνθέσεις, μαζί με ένα επιλεγμένο ρεπερτόριο διασκευών, που καλύπτουν ένα ευρύ μουσικό φάσμα από jazz standards, παραδοσιακούς σκοπούς μέχρι και συνθέσεις σύγχρονων δημιουργών.
Οι ειρήσθω εν παρόδω αποτελούνται από ένα πυρήνα έξι μουσικών:
  • Γιώργος Κεσίσογλου - ούτι
  • Παναγιώτης Ράπτης - άλτο & σοπράνο σαξόφωνο, φλάουτο
  • Άκης Αλεβιζόπουλος - κρουστά
  • Θανάσης Γουρούνας - ηλεκτρικό μπάσο, ηλεκτρικό κοντραμπάσο
  • Χρήστος Τσαρούχας - κρουστά
  • Σέργιος Χρυσοβιτσάνος - βιολί

Ο ήχος και η μουσική των "ειρήσθω εν παρόδω" προέκυψε από τη συνεύρεση έξι μουσικών με διαφορετικές μουσικές καταβολές σε ένα πειραματικό και εναλλακτικό μουσικό σχήμα, που "εν παρόδω" θα προσφέρει στο ακροατήριο του μία ολοκληρωμένη και ειλικρινή μουσική πρόταση, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το προσωπικό ηχόχρωμα, την πολυρυθμία και την έντονη αυτοσχεδιαστική διάθεση.

iristho-en-parodo1

Οι "ειρήσθω εν παρόδω" δημιουργήθηκαν στη Αθήνα το 2005 διασκευάζοντας μουσικές από τον χώρο της world jazz αλλά και της μουσικής της Μεσογείου, καθώς και κάποια jazz standards. Η μουσική σαν επικοινωνιακό μέσο, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σαν μια κοινή γλώσσα μεταξύ των λαών. Έτσι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα του κάθε λαού περνάνε μέσα από την μουσική σαν μια ανταλλαγή κουλτούρας, με αποτέλεσμα την εξέλιξη της μουσικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Άλλωστε η μουσική από την φύση της είναι κάτι ζωντανό που αλλάζει και εξελίσσεται, αντιπροσωπεύοντας τα σημεία των καιρών.

Τα τελευταία έξι χρόνια oι "ειρήσθω εν παρόδω" εμφανίζονται ζωντανά σε μουσικές σκηνές, συναυλίες, φεστιβάλ, κ.ά. Το Μάιο του 2008 επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο 8ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ του Δ. Αθηναίων στην Τεχνόπολη.

Σήμερα, γράφουν την δική τους μουσική, εκφράζονται και επικοινωνούν, δημιουργώντας μουσικές εικόνες που μοιράζονται με το κοινό τους, με την κυκλοφορία του πρώτου τους προσωπικού δίσκου "οιστρηλασία". Παράλληλα, ετοιμάζουν και νέες μουσικές συνθέσεις που παρουσιάζουν στις ζωντανές εμφανίσεις τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τους "ειρήσθω εν παρόδω" (ηχητικό υλικό, βίντεο, φωτογραφίες, κριτικές, κλπ) μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα :
www.iristhoenparodo.com

Πληροφορίες
ΕΙΡΗΣΘΩ ΕΝ ΠΑΡΟΔΩ @ HALF NOTE JAZZ CLUB
Mediterranean Jazz

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ώρα έναρξης: 22:30
Είσοδος: 10 ευρώ (Δεν περιλαμβάνει ποτό / ποτό από 3€)

Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς / www.halfnote.gr
Κρατήσεις: 210 9213310 ǀ viva.gr– 13855

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
WE promotion, Κηφισίας 118Α, τηλ. 210-6980044, www.wepromotion.gr
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: www.wepromotion.gr/press
Βαγγέλης Περάκης, τηλ. 6972858515 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αννίτα Δαμάσχη, τηλ. 6977333222 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γιώργος Εριτσίδης, τηλ. 6932440622, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μαίρη Μπρατάκου, τηλ. 6945809723 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

ΚΛΗΡΩΣΗ: Τρίτη 09/10 στις 13.30 για Τετάρτη 10/10