bookmarks

Greek artists communityartspot-radioartchannelgallery

Αναζήτηση

Σύνδεση/Εγγραφή



«Ceteris Paribus»
Συντάκτης: Κεφαλάς Αλέξανδρος   
Δευτέρα, 26 Δεκέμβριος 2011 10:12
TWO CAN PLAY AT THAT GAME 130110 Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα η ανερχόμενη εικαστικός Άννα Μιχαηλίδου παρουσίασε την πρώτη της ατομική έκθεση στον καλαίσθητο και μοντέρνο χώρο της γκαλερί Art Zone 42 στην Αθήνα. Η γκαλερί της Έλενας Ρουσούδη έγινε το καλλιτεχνικό εφαλτήριο μιας πολλά υποσχόμενης δημιουργού, που σίγουρα θα μας απασχολήσει και στο μέλλον. Η πάντοτε επίκαιρη δουλειά της νέας ζωγράφου, που την είχαμε ξεχωρίσει ήδη από την φετινή Art Athina, προκάλεσε αίσθηση τόσο στο φιλότεχνο κοινό όσο και στον έντυπο τύπο.

Η ατομική έκθεση «Ceteris Paribus» της Άννας Μιχαηλίδου αποτέλεσε την ανατρεπτική καλλιτεχνική κατάθεση της ζωγράφου, όχι μόνο, πάνω στις συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνικές δομές, αλλά και στα πανανθρώπινα ηθικά συστήματα αξιών, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε δεδομένα. Ο βαθμός στον οποίο ο άνθρωπος ως ολότητα μπορεί να βγει αλώβητος από έναν κόσμο που γκρεμίζεται και αναγεννιέται από τις στάχτες του, φαίνεται να απασχολεί εξ ολοκλήρου τη θεματογραφία της εικαστικού. Αρχές «αιώνες» μπορούν ν' αντέξουν στο αμφιταλαντευόμενο σημερινό σκηνικό της ανθρώπινης ύπαρξης που, πολλές φορές, ερήμην της παίρνονται αδυσώπητες αποφάσεις;

Ο ανθρωποκεντρισμός των έργων, οι ρεαλιστικές απεικονίσεις και η υποβόσκουσα pop art αισθητική των συνθέσεων της Άννας Μιχαηλίδουαποτελούν ένα εύγλωττα καυστικό και πάντα επίκαιρο σχόλιο πάνω στην έννοια της κοινωνικής και ηθικής αποδόμησης που ο σύγχρονος κόσμος βιώνει σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Κεφαλάς Αλέξανδρος

Ιστορικός Τέχνης-Συγγραφέας

AddThis Social Bookmark Button
 

Πρέπει να συνδεθείτε πρώτα για να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε σχόλιο. Η εγγραφή σας είναι δωρεάν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική ή μερική του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του Art magazine(Ν 2121/1993)