bookmarks

Greek artists communityartspot-radioartchannelgallery

Αναζήτηση

Σύνδεση/Εγγραφή



Η ιστορία της Ειρήνης Μπάκα
Συντάκτης: Ειρήνη Μπάκα   
Πέμπτη, 23 Σεπτέμβριος 2010 07:05

5809Tην άνοιξη του 2008 κατά την προετοιμασία της πρώτης μου ατομικής έκθεσης στη Θεσσαλονίκη χρειάστηκε να κάνω μια προεργασία σε χαρτί για να μεταφέρω έπειτα τα σχέδια που θα προέκυπταν σε τελάρα μεγαλύτερων διαστάσεων. Έτσι, προσπαθώντας παράλληλα να εξελίξω τη δουλειά μου, ξεκίνησα να πειραματίζομαι με ετερόκλητα υλικά.

Το αποτέλεσμα ήταν να φτιάξω κάποια puzzle εικόνων σε χαρτί παίζοντας με υλικά όπως ακρυλικά, μελάνια, κλωστές, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους καθώς και λινόλεουμ για κάποια τυπώματα. Ταξιδιωτικές αναμνήσεις και προσωπικά βιώματα εμπλέκονται με εικόνες της καθημερινότητας και στοιχεία τα οποία τραβούν την προσοχή μου για κάποιο λόγο ξεφεύγοντας από την εφήμερη διάστασή τους. Επίσης απεικονίζονται σύμβολα όπως γυναικεία υποδήματα ή αντικείμενα εσωτερικών χώρων και έπιπλα που υπενθυμίζουν τη σχέση του design με το lifestyle. Όλα αυτά, μέσω της σουρεαλιστικής τους σύνθεσης πάνω στο χαρτί, λειτουργούν σαν ένα ημερολόγιο που με βοηθά να ορίσω τον χρόνο και τον χώρο.

Στα σχέδια αυτά, τα οποία τελικά εκτέθηκαν αυτόνομα στην έκθεση ?puzzle it out!?, προσκαλώ το θεατή να τοποθετήσει τα κομμάτια του puzzle όπως αυτός νομίζει τοποθετώντας τα στο δικό του χωροχρόνο δίνοντας τη δική του ερμηνεία στη λύση του αινίγματος.

mpaka-art-works

Το κάθε έργο είναι 19x19εκ.

AddThis Social Bookmark Button
 

Πρέπει να συνδεθείτε πρώτα για να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε σχόλιο. Η εγγραφή σας είναι δωρεάν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική ή μερική του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του Art magazine(Ν 2121/1993)